vakantiereis2012-USA.reismee.nl

En alweer een pretpark, Adventure Islands

Vandaag gaan we op weg naar een zusje van Universal Studio's, Adventure Islands. En ja, een avontuur is het zeker geweest. In combinatie met een stevig temperatuurtje, 35 graden, was het een behoorlijk pittig bezoek. Gelukkig stonden op heel wat plaatsen in het park de fans op volle toeren te draaien en zorgden zo voor enige afkoeling.

Na wat leuke foto's gaan we naar een attractie genaamd Spiderman. De wachttijd bedraagt 'slechts' 60 minuten. Nou dat vinden we wel wat te gortig in deze hitte en houden het bij een wandelingetje in de schaduw en zoeken de koelte van de shops, daar staat overal de airco op volle toeren te draaien. Er is ook een nieuwe attractie, het dorp en kasteel van Harry Potter. Er zijn twee achtbanen. Eén voor de heldhaftige en één voor mensen zoals wij die het wat rustiger aan doen. De laatste met een wachttijd van 30 minuten is nog wel te doen.

Daarna door naar een gedeelte wat Jurassic Park wordt genoemd. We maken een wandeling door een dichtbegroeid deel en schrikken van de onverwachte geluiden die om elke hoek ten hore worden gebracht. Dan maar gauw naar een drukker deel van het park. Daar komen we bij een soort van Inca-achtig gebouw genaamd Poseidons fury. We overleven amper de wachttijd van 45 minuten maar het was het wel waard. Een grandioos spektakel van water en vuur. Heel leuk om mee te maken.

Na nog wat shops te hebben bezocht, meest voor de koelere temperatuur, hebben we het wel weer gezien, en gaan op weg naar de parkeerplaats. Geen minuut te vroeg stappen we in. Een gigantisch onweer met stevige regen barst los en we rijden in de stromende regen terug naar ons hotel. Dat wordt geen minigolf vandaag maar een avondje gezellig op de hotelkamer.

We zijn net op tijd terug op de kamer om het laatste half uur van Duitsland-Griekenland mee te maken en zien Duitsland winnen.

Morgen wordt een rustige dag. We zullen de Florida Mall nog eens gaan bezoeken, misschien zien we nog wat leuks om mee naar huis te nemen.

Groetjes van René en Rita